Mleko owsiane Inka niezbędny składnik codziennej diety

Zależy nam na tym, żeby to co jemy było nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Coraz częściej odchodzimy od tradycyjnych produktów pochodzenia zwierzęcego zamieniając je zdrowszymi pochodzenia roślinnego. Takimi zamiennikami są m.in. napoje roślinne.

Wielu z nas dzień zaczyna nie małą czarną, ale kawą z dodatkiem mleka. Niestety bywa tak, że to mleko tradycyjne nie zawsze pozytywnie wpływa na nasz organizm, wiąże się to przede wszystkim z nietolerancją laktozy. Ten problem dopada coraz więcej osób. W poszukiwaniu alternatywy – produktu, który z powodzeniem zastąpi nam mleko krowie – warto zwrócić uwagę na mleko owsiane Inka, które charakteryzuje neutralny smak. Jest to idealny produkt do:

  • kawy
  • owsianek
  • do napicia się w gorące dni.

Mleko owsiane Inka, które swoją konsystencją przypomina mleko krowie, ma prosty skład, zawiera jedynie naturalnie występujące cukry i jest źródłem takich witamin, jak B2, B12, B6, E, D, A.   

 [H2] Owies to źródło zdrowia

Od lat owies włączamy do naszej diety pod postacią płatków i otrąb owsianych. Dzieje się tak, ponieważ właśnie w owsie kryją się niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki pokarmowe (mikroskładniki). Są to:

  • białka
  • lipidy (tłuszcze)
  • węglowodany
  • sole mineralne.

Elementy te pozytywnie wpływają na obniżenie stężenia cholesterolu całkowitego w organizmie i jego frakcji LDL – lipoprotein o małej gęstości, a wzrostu HDL – lipoprotein o dużej gęstości w krwi. W tym miejscu dodać należy, że ma on właściwości przeciwnowotworowe, reguluje i pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu glukozy we krwi, działania antyspazmatycznie, pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy.

[H2] Alternatywa dla miłośników białej kawy

Owies działa również wzmacniająco na układ nerwowy oraz odpornościowy. Właściwości te z pewnością ucieszy miłośników kawy, bo przecież wielu z nas w ciągu dnia spożywa jej bardzo duże ilości. Dodając do już kolejnej filiżanki kawy mleko owsiane Inka nie musimy mieć już wyrzutów sumienia, że może ona mieć negatywny wpływ na nasz organizm.

Mleko owsiane Inka, które jest produkowane przez jedną z najbardziej znanych polskich firm, która działa od 1910 roku, czyli momentu kiedy to firma Henryk Franck i Synowie powołała do życia Fabrykę Środków Kawowych S.A. w Skawinie, to gwarancja niepowtarzalnego smaku oraz źródło witamin i minerałów. Podsumowując: mleko owsiane Inka w jadłospisie to idealny plan na każdy udany dzień.